Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Υποβρύχιο μουσείο για τη μελέτη της θαλάσσιας ζωής



Η κατασκευή θα γίνει σε θαλάσσια περιοχή στην Κένυα

Υποβρύχιο μουσείο για τη μελέτη της θαλάσσιας ζωής αλλά και ναυαγίων φιλοδοξεί να κατασκευάσει η Κένυα.Ήδη, με τη βοήθεια Αμερικανών αρχιτεκτόνων, ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σχέδια του προτεινόμενου μουσείου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το 2014.

Στο μεταξύ διεξάγονται συζητήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για τον προϋπολογισμό και το κόστος κατασκευής.

Αν υλοποιηθεί το έργο η Κένυα θα είναι μια από τις λίγες χώρες παγκοσμίως που διαθέτουν υποβρύχια μουσεία. Το μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο βρίσκεται στην Κίνα, ενώ τέτοια μουσεία διαθέτουν επίσης οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μουσείο της Κένυας θα κατασκευαστεί σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη Μαλίντι, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

«Τα ναυάγια προσελκύουν πολλά ψάρια τα οποία τρέφονται με μικροοργανισμούς πάνω στα ξύλα των πλοίων, ενώ συχνά αποτελούν οικοτόπους ψαριών και άλλων θαλάσσιων ειδών. Θα συνεργαστούμε με πολλούς οργανισμούς για να μελετήσουμε τη θαλάσσια ζωή», τόνισε σε δηλώσεις του ο Cesar Bita, επικεφαλής αρχαιολογίας στα Εθνικά Μουσεία της Κένυας.

«Η θαλάσσια ζωή που θέλουμε να μελετήσουμε περιλαμβάνει αρκετά είδη ψαριών, χελώνες, ακόμα και δελφίνια γιατί φαίνεται πως η τροφή τους σχετίζεται με τα ναυάγια», προσέθεσε.

Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....