Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει ο πληθυσμός του ερυθρού τόνου



Θετικά τα αποτελέσματα της εκστρατείας για τη διάσωση του είδους

Βελτίωση στο συνολικό αριθμό πληθυσμού του ερυθρού τόνου (αλλιώς γνωστός ως κόκκινος τόνος του Ατλαντικού) παρατηρούν οι επιστήμονες, τονίζοντας ότι δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση του είδους δεν πρέπει να σταματήσουν, καθώς είναι σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει και για τις μελλοντικές γενιές.

Ο πληθυσμός του τόνου εξακολουθεί να παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, όμως οι αριθμοί του ερυθρού τόνου του Ατλαντικού παρουσιάζουν για πρώτη φορά ανοδικές τάσεις μέσα σε δεκαετίες.

Στις αρχές Οκτωβρίου η επιστημονική επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση του Ερυθρού Τόνου του Ατλαντικού (International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas -ICCAT) συναντήθηκε στη Μαδρίτη, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση για τον πληθυσμό του ερυθρού τόνου στον Ανατολικό Ατλαντικό και τη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το 2009 η επιτροπή είχε ανακοινώσει, ότι τα τελευταία 40 χρόνια τα αποθέματα είχαν σημειώσει μείωση της τάξης του 72% στον Ανατολικό Ατλαντικό και 82% στα δυτικά.

Τώρα, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wide Fund for Nature -WWF) αναφέρει, ότι το συγκεκριμένο είδος «δε βρίσκεται πια σε κίνδυνο κατάρρευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....